maneszota
Magdolna negyed
 
Fontosabb témák

Fontosabb témáink voltak:

A Magdolna negyed közbiztonsági és köztisztasági helyzete és a 2011-es Bűnmegelőzési program lakossági nézőpontból


Összefogást a szemét és a szemetelés ellen!


Köztisztasági "frontjelentés"


Maneszota felmérés


Köztisztasági Fórum


Lakossági bejelentések


Akik a piacon dolgoznak (Bezár a Teleki téri piac - képriport)


Magdolna Szomszédsági Nap


Tavaszmező kérdőív


Kinek épül a Mátyás tér?


Botrány a Mátyás téren

 
Civil eseménynaptár
2018. November
HKSCPSV
29
30
31
01
02
03
04
05
06
07
08
09
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
01
02
<<   >>
 
Címkefelhő

 
MANESZOTA
 
Szakmai modulok
 
Szavazzon Ön is!
Lezárt szavazások
 
Bejelentkezés
Felhasználónév:

Jelszó:
SúgóSúgó
Regisztráció
Elfelejtettem a jelszót
 

Lakossági bejelentések

A Magdona Negyedben tapasztalt bárminemű közbiztonsági, köztisztasági probléma esetén bejelentését megteheti az illetékes szervek felé, de ha ezt rajtunk keresztül teszi meg, mi vállaljuk, hogy bejelentését továbbítjuk a megfelelő partnerekhez, és mi tájékoztatjuk is a bejelentés sorsáról.

Kérjük, hozzászólásban adja meg az alábbi adatokat!

Név

E-mail cím

Tapasztalt jelenség helyszíne

Tapasztalt jelenség ideje

Tapasztalt jelenség leírása

Bejelentésének elküldése után azt rögzítjük, továbbítjuk az illetékesek felé, innen kitöröljük, és küldünk egy visszaigazolást. Ahogy információt kapunk a bejelentés sorsáról, úgy azzal is megkeressük.


A Magdolna Negyedi Szomszédsági Tanács (MaNeSzoTa) által megvalósított program
a Belügyminisztérium és az Országos Bűnmegelőzési Bizottság, valamint a Józsefvárosi Önkormányzat
támogatásával valósult meg, együttműködésben a Kesztyűgyár Közösségi Házzal.

 

2 hozzászólás
Idézet
2011.05.28. 14:31
Faragó Mária

Magam azok közé tartozom, akik szerint igen lehet, sőt kell is!

Kedves Szomszédom! Kedves Olvasó! Ne hagyjuk! Ne menjünk el szó nélkül mellette…

Ha Önnek megér egy telefonhívást, a környezetében levő közterületek tisztasága  hívja az 323-03-35 telefonszámot…. ,

Ha Önnek megér egy telefonhívást, a környezetében levő közterületek rendje (zajos…, közterületet életvitelszerű használók, melyből nyugalmunk, s a tisztaság is ered…) akkor jelezze ezen elérhetőségek valamelyiké, hogy ne csak autóink „ellenében” dolgozzanak.

Zöld számuk: 06(80) 204-618 (24 órában)

Ha mindennap többen / többször telefonálunk, talán sikerül ráébresztenünk a telefon túlsó végén lévőket, hogy ŐK vannak miértünk… ,s talán rend és tisztaság lesz környezetünkben, mielőtt lakásaink elértéktelenednek.

Egy kerületi lakó: FM.

Lejegyezve: 2011. május 28-án..

Képek az esetről

Idézet
2011.05.28. 14:29
Faragó Mária

Munkámból kifolyólag tegnap este a Dankó utca 7. sz. házban volt találkozóm.

Szeretem ezt a házat… Többször jártam már itt. Láttam az építkezés fázisában, jártam a törmelékes udvaron.., majd hívó szóra segítettem a lakóközösség vettem a növények ültetésében, telepítésében. Szemem előtt alakult ki mára a „kert” az egykori üres udvarból.

Mivel a lakók aktívan részt vettek a tervezésben, kivitelezésben, a fenntartást is örömmel vállalják.

 A Dankó u. 7. egyike az önkormányzati épület felújítási programnak (MNP I.). Maga a ház csak kétszintes, kívülről sem nagy, s hosszan elnyúlik az udvarban. Abban az udvarban, mely az épület felújításával együtt ideálisnak bizonyult kert létesítésére. A szomszédos épület falaival körbevett udvaron néhány hangsúlyos fa, kúszónövények, őshonos évelők, s itt-ott konyhakerti növények látványa fogad ma már. Az ablakokban piros muskátlik. Jó lehet ide naponta hazatérni…Belépve a kapun a nyugalom szigete..

 DE BELÉPÉS ELŐTT…..

„Rossz szomszédság, török átok” mondjuk ma is Arany János nyomán, ha kellemetlen szomszédjaikra panaszkodunk.

A Dankó u. 7-nek közvetlen szomszédja az OLTALOM Karitatív Egyesület (Dankó u. 9.). Miközben a Dankó utcán haladtam egy ott felejtett „csomag” (képileg megküldöm) mellett kellett elhaladnom, mely közvetlen közelében volt az Oltalom vaskapujának.  Miközben az utcán kollégámra vártam - hogy aztán majd együtt belépjünk megbeszélt találkozónkra a kapun belül – többször nyílt a vaskapu. Hol be…(szálláskeresők) hol ki (munkatársak) jöttek rajta…, de senkit nem zavart a piszok, a „csomag” látványa, bűze..A kamerát sem..

Csak engem. Ezért aztán mikor látva, hogy kártyájával készül belépni Valaki, felhívtam a figyelmét a látványra kérve, hogy szóljon odabent (erre ígéretet kaptam) remélve, hogy ezáltal megtisztul az utcakép. Kb. egy óra múlva végeztünk a Dankó u.7-ben, kilépve a látvány, a bűz ugyanaz volt, mint érkezésünk idején. Ekkor személyesen szóltam be, melyre a kapus hölgy válasza a következő volt: „- nincsenek eszközeik, a takarítók elzárják az, ha elmennek….”

Hát ebbe nehezen tudtunk belenyugodni, mármint, hogy péntek lévén ezt most hétfő reggelig látni, szagolni kell.. Ezért telefonos segítséggel bejelentéssel éltünk a Józsefvárosi Közterület-felügyeletnél., az ingyenes zöld számom (06 80 204-618). Reméltük, hogy bejelentésünk nyomán autójukba ülve kijönnek és bekopogtatva a vasajtón nekik (talán) sikerült elérniük azt, amit nekünk nem sikerült.

Honlapjukról: „A Józsefvárosi Közterület-felügyelet feladata a kerület köztisztaságának, közrendjének biztosítása. „
„Tevékenyen közreműködünk a közbiztonság megteremtésében. A hét minden napján folyamatos járőr és gépkocsizó-járőr szolgálatot látunk el.”

„A GYALOGOS JÁRŐR CSOPORTunk a kerület körzeteiben látja el szolgálatát. Ennek során kiemelten foglalkoznak a közrendet, köztisztaságot sértő cselekményekkel, az engedély nélküli közterület használat eseteivel, kerületünk tereinek, parkjainak rendjével, a közterületen elhelyezett roncs gépkocsikkal, a parkrongálásokkal, az állattartás szabályainak megsértőivel, a közúti közlekedési szabályok megszegőivel.”

A 24 órás diszpécserszolgálattól a következő választ kaptuk:

- ők nem köztisztaságiak, ők nem takarítanak… (ezt tudtuk, nem is ezért szóltunk)

- bejelentésünket továbbítják a „köztisztaságiaknak”, de ők csak már hétfőn lesznek…

 „Rossz szomszédság török átok…” Ez ellen ma sincs mit tenni. Vagy igen?

 

Furry Fandom - Antropomorf Állatok - Furry Fandom - Antropomorf Állatok - Furry Fandom - Antropomorf Állatok    *****    Egy Blog az Én világom. :) Gyere és nézz be ha érdekel, az Online Játékok leírása, csináld magad dolgok, stb...    *****    Ön internet szolgáltató? Nem talál céget aki javítaná az elromlott hálózati, mikrohullámó eszközeit? Katt ide!    *****    Se kép, se hang? Hozza el, megjavítjuk! LCD TV, Inverteres hegesztõ, Mosó- Mosogatógép, és sok más. Garanciával!    *****    Elromlott? Mi megjavítjuk! Ipari és háztartási elektronika javítás! Garanciával. Elektronika-szerviz.gportal.hu    *****    Rendeld meg:Születési,elõrejelzési,párkapcsolati,fogamzási,hold horoszkóp,biotérkép.Ingyen konzultáció mindenrõl!Várlak!    *****    Keresek jó humorú szerkesztõ társat készülõ ZENÉS KABARÉ MÛSOROMHOZ    *****    Rendelj születési horoszkópot és ajándék 3 éves elõrejelzés,valamint ingyenes konzultáció az ajándékod. Várlak kattints!    *****    Iván és Sára kattttttt!!!!!!!!!!    *****    Erotika az állatövi jegyekben    *****    A szerelem karmája a horoszkópban    *****    Születési horoszkóp,ajándék 3 évi elõrejelzéssel,ingyenes konzultációs lehetõség, telefonon,messengeren,skypeon! Várlak!    *****    Kihagyhatatlan asztrológiai megrendelések, olvasmányok, szoftverek, ezoterikus témák sokasága vár az oldalamon. Várlak!!    *****    Vanessa Hudgens - Magyarország egyetlen mûködõ az egykori Szerelmes hang jegyek sztárjával foglalkozó oldala!    *****    A végtelen szeretet az egyetlen igazság, minden más illúzió.    *****    Ha sok mindent tudni szeretnél és válaszokra vársz látogass el oldalamra!    *****    SZEREPJÁTÉK - Csatlakozz közénk és légy részese egy kalandnak - FRPG - Még nem késõ csatlakozni - SZEREPJÁTÉK    *****    VANESSA HUDGENS - A LEGNAPRAKÉSZEBB MAGYAR RAJONGÓI OLDALAD A TEHETSÉGES ÉNEKES-SZÍNÉSZNÕRÕL - VANESSA HUDGENS    *****    Ipari elektronkia szerviz, villamos kéziszerszám javitás, érintésvédelmi felülvizsgálat. elektronika-szerviz.gportal.hu    *****    Minden lány egy kicsikét királylány, minden Fiú kicsit hõs lovag. - FRPG