maneszota
Magdolna negyed
 
Fontosabb témák

Fontosabb témáink voltak:

A Magdolna negyed közbiztonsági és köztisztasági helyzete és a 2011-es Bűnmegelőzési program lakossági nézőpontból


Összefogást a szemét és a szemetelés ellen!


Köztisztasági "frontjelentés"


Maneszota felmérés


Köztisztasági Fórum


Lakossági bejelentések


Akik a piacon dolgoznak (Bezár a Teleki téri piac - képriport)


Magdolna Szomszédsági Nap


Tavaszmező kérdőív


Kinek épül a Mátyás tér?


Botrány a Mátyás téren

 
Civil eseménynaptár
2018. November
HKSCPSV
29
30
31
01
02
03
04
05
06
07
08
09
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
01
02
<<   >>
 
Címkefelhő

 
MANESZOTA
 
Szakmai modulok
 
Szavazzon Ön is!
Lezárt szavazások
 
Bejelentkezés
Felhasználónév:

Jelszó:
SúgóSúgó
Regisztráció
Elfelejtettem a jelszót
 

Akik a piacon dolgoznak – Nagyítás-fotógaléria

2011. február 23., szerda, 17:05 • Utolsó frissítés: 2011. február 24., csütörtök, 11:29
Szerző: hvg.hu


2011 májusa végén a józsefvárosi piac egy évre bezár, jövő nyárig tartó felújításáig a kerületi önkormányzat ideiglenes piacot nyit a Karácsony Sándor utca 1. szám alatti telken. A felújítást a piac leromlott állaga teszi szükségessé, a bezárást közegészségügyi szempontok indokolják.

 Gyümölcsárus standja a Teleki téri piacon, 2011. február 16-án kora reggel

Gyümölcsárus standja a Teleki téri piacon, 2011. február 16-án kora reggel

#1 © MTI - Szigetváry Zsolt

Egy idős nő pirospaprikát, babot, dióbelet és fokhagymát árul standjánál.

Egy idős nő pirospaprikát, babot, dióbelet és fokhagymát árul standjánál.

#2 © MTI - Szigetváry Zsolt

Szabó Melinda és szülei, Szabó Imréné és Szabó Imre állnak 1988-óta működő savanyúságboltjuk pultjánál.

Szabó Melinda és szülei, Szabó Imréné és Szabó Imre állnak 1988-óta működő savanyúságboltjuk pultjánál.

#3 © MTI - Szigetváry Zsolt

A 25 éve a piacon dolgozó Jurácsi Terézia áll standjánál.

A 25 éve a piacon dolgozó Jurácsi Terézia áll standjánál.

#4 © MTI - Szigetváry Zsolt

Járomi Judit és társa, Hernádiné Tábori Zsuzsa áll az 1960-as évek óta működő Járomi-baromfibolt pultjánál.

Járomi Judit és társa, Hernádiné Tábori Zsuzsa áll az 1960-as évek óta működő Járomi-baromfibolt pultjánál.

#5 © MTI - Szigetváry Zsolt

Barabás László hentes és segédje áll hentesüzletük pultjánál.

Barabás László hentes és segédje áll hentesüzletük pultjánál.

#6 © MTI - Szigetváry Zsolt

A 6 éve a piacon dolgozó Szőke Mónika áll tejtermékeket árusító standjánál.

A 6 éve a piacon dolgozó Szőke Mónika áll tejtermékeket árusító standjánál.

#7 © MTI - Szigetváry Zsolt

A 14, illetve 16 éve a piacon dolgozó Ince Mihályné és Gál Györgyi áll standjánál.

A 14, illetve 16 éve a piacon dolgozó Ince Mihályné és Gál Györgyi áll standjánál.

#8 © MTI - Szigetváry Zsolt

A 15 éve a piacon dolgozó Vitéz Jánosné áll standjánál.

A 15 éve a piacon dolgozó Vitéz Jánosné áll standjánál.

#9 © MTI - Szigetváry Zsolt

Vásárló érdeklődik az 1960-as évek óta működő Járomi-baromfibolt pultjánál.

Vásárló érdeklődik az 1960-as évek óta működő Járomi-baromfibolt pultjánál.

#10 © MTI - Szigetváry Zsolt

#11 © MTI - Szigetváry Zsolt

Az elbontott Karácsony Sándor utca 1. számú ház helyén fekvő üres telek, ahol a tervek szerint 2011 júniusától ideiglenes jelleggel működik tovább a Teleki téri piac.

Az elbontott Karácsony Sándor utca 1. számú ház helyén fekvő üres telek, ahol a tervek szerint 2011 júniusától ideiglenes jelleggel működik tovább a Teleki téri piac.

#12 © MTI - Szigetváry Zsolt

 
 

7 HOZZÁSZÓLÁS, MELYEK KÖZÜL A LEGFRISSEBBEK:
2011. február 27., 03:10 metri

én a teleki téri piactól /ami nem azonos a józsefvárosival/ pár percre lakom, ez a város talán legolcsóbb piaca. Lehet szeretni vagy utálni /én például nagyon szeretem és hiányozni fog/ de biztos vagyok abban, hogy ezen a végletekig elszegényedett környéken a piac felszámolása/felújítása/bérleti díjak emelése csak növelni fogja a nyomort. nekem talán nem jelent majd komoly problémát a mátyástéri kistescoban megvenni az élelmiszert, de csökkenteni fogja a komfortérzetemet, hogy háztáji helyett mostantól iparit fogok venni. A fotón szereplő savanyúságos az egyik legjobb a városban, most is van itthon savanyított fokhagyma és sima sósvizes uborka, amit tőlük vettem. a hentes srác tavaly még 5 embert alkalmazott egy pest megyei faluban, idén a vásárólőerő csökkenése miatt már csak egyet... egy nagycsarnok szerű piac a teleki téren nem tudna megélni, a felújítás költségeit nem hiszem, hogy a bérleti díjakból vissza lehetne hozni. A piac bezárása/elsorvasztása csak a környéken levő áruházláncok forgalmát gyarapítaná, a szegényeket kiszolgáltatottabbá engem pedig szomorúvá tenne.

2011. február 24., 14:17 hm

persze mindig csak ezeknek a rozoga piacoknak a higienes szempontjait elemzik... pedig ami a tecso.osan.plazak raktáraiban van, azt kéne inkább. Tudja vki, hogy a kifényesitett alma fényesitése gyakorlatilag lepucolhatatlan, ergo az alma héjával együtt a fényesitőszert is megzabálja a nép? a hűtőpultba került tyúkszaros baromfihúsról még a sajtó is irt. egérkék se éheznek azokban a digitális mérelegekkel teli nagy raktárakban. szóval igazi őstermelőtől vásárolni a legjobb, sajnos az mdf-piacokon csak a "kivételezett" vásárlóknak jut a kocsi elejébe rejtett hurkából, kacsazsirból, disznósajtból, mert egyrészt nincs joga ilyesmit árulni, másrészt pedig olyan kevés van belőle, hogy még a "komáknak" se jut elég...

2011. február 24., 12:32 Viktor Berki

A piac gazdasági előnye az, hogy közvetlenül vásárolhatunk a termelőtől. Ez előnyös mindkét fél részére, és lendíti a gazdasági konjunktúrát is.
Higiéniai szempontból kifogásolható, előfordulhat a termék nem megfelelő tárolása is. De egy jól szituált eladótól vásárolt almától nem lehet bajunk. De előtte alaposan öblítsük le azt :).

2011. február 24., 07:57 pisti

"Ráadásul nincs olyan zöldségárus, ahol digitális mérleg lenne, vagyis gyakran többe kerül az áru a gyors mutatós mérlegelésnek köszönhetően, mint amennyit valójában fizetni kellene."

Én karcagi piaci árusok (amúgy őstermelők) gyereke vagyok. Nekünk már ugyan van digitális mérlegünk, hogy gyorsabban tudjunk kiszolgálni, de előtte kis koromban mi is házi mérleggel árultunk. Nem mertünk csalni, mert mindig volt egy-két vevő, aki otthon is megmérte az árút. Ha kevesebbet adtunk volna sorozatban (mert véletlenül előfordul) akkor annak híre ment volna és senki nem vásárolt volna tőlünk többet. Ráadásul piacra lassan csak az öregek járnak, akiknek extra szabad idejük van a pletyózásra. Pesten nem tudom mi a helyzet, az jóval nagyobb város, :) szóval ott lehet, hogy a piaci vásárló közönségen nem fut olyan hamar körbe ha valamelyik árus csal.

Amúgy szerinted az első képen lévő néni is vegyen 50 ezer ft.-ért digitális mérleget? Sokan vannak, akik nem is annyira megélhetésből, hanem inkább szórakozásból árulnak. Terem 5 kg felesleg krumplija, ki megy és eladja, árulás közben meg találkozik emberekkel. (A szórakozáson persze megint az idős generáció értendő, akiknek már van ideje)

2011. február 23., 19:59 funfun

kelett helyett kellett - bocs

2011. február 23., 19:58 funfun

A képek alapján sajnálni kellene a piacot, pedig tényleg gusztustalan. Ráadásul nincs olyan zöldségárus, ahol digitális mérleg lenne, vagyis gyakran többe kerül az áru a gyors mutatós mérlegelésnek köszönhetően, mint amennyit valójában fizetni kellene. A piac körüli italdiszkontok elbontásának köszönhetően talán a hajléktalanok sem dorbézolnak már kora hajnalban az előzőleg beszerzett féldecik és flakonos borok elfogyasztása után. Tehát nem értem, miért olyan szomorú dolog a piac elbontása. Már korábban meg kelett volna tenni. A fotósnak tudom javasolni, májusig költözzön a környékre, és saját tapasztalatai alapján élvezze a piac hatását.

2011. február 23., 17:41 Vélemény Érdekes ötlet, javítható kivitelezés.

Még nincs hozzászólás.
 

Furry Fandom - Antropomorf Állatok - Furry Fandom - Antropomorf Állatok - Furry Fandom - Antropomorf Állatok    *****    Egy Blog az Én világom. :) Gyere és nézz be ha érdekel, az Online Játékok leírása, csináld magad dolgok, stb...    *****    Ön internet szolgáltató? Nem talál céget aki javítaná az elromlott hálózati, mikrohullámó eszközeit? Katt ide!    *****    Se kép, se hang? Hozza el, megjavítjuk! LCD TV, Inverteres hegesztõ, Mosó- Mosogatógép, és sok más. Garanciával!    *****    Elromlott? Mi megjavítjuk! Ipari és háztartási elektronika javítás! Garanciával. Elektronika-szerviz.gportal.hu    *****    Rendeld meg:Születési,elõrejelzési,párkapcsolati,fogamzási,hold horoszkóp,biotérkép.Ingyen konzultáció mindenrõl!Várlak!    *****    Keresek jó humorú szerkesztõ társat készülõ ZENÉS KABARÉ MÛSOROMHOZ    *****    Rendelj születési horoszkópot és ajándék 3 éves elõrejelzés,valamint ingyenes konzultáció az ajándékod. Várlak kattints!    *****    Iván és Sára kattttttt!!!!!!!!!!    *****    Erotika az állatövi jegyekben    *****    A szerelem karmája a horoszkópban    *****    Születési horoszkóp,ajándék 3 évi elõrejelzéssel,ingyenes konzultációs lehetõség, telefonon,messengeren,skypeon! Várlak!    *****    Kihagyhatatlan asztrológiai megrendelések, olvasmányok, szoftverek, ezoterikus témák sokasága vár az oldalamon. Várlak!!    *****    Vanessa Hudgens - Magyarország egyetlen mûködõ az egykori Szerelmes hang jegyek sztárjával foglalkozó oldala!    *****    A végtelen szeretet az egyetlen igazság, minden más illúzió.    *****    Ha sok mindent tudni szeretnél és válaszokra vársz látogass el oldalamra!    *****    SZEREPJÁTÉK - Csatlakozz közénk és légy részese egy kalandnak - FRPG - Még nem késõ csatlakozni - SZEREPJÁTÉK    *****    VANESSA HUDGENS - A LEGNAPRAKÉSZEBB MAGYAR RAJONGÓI OLDALAD A TEHETSÉGES ÉNEKES-SZÍNÉSZNÕRÕL - VANESSA HUDGENS    *****    Ipari elektronkia szerviz, villamos kéziszerszám javitás, érintésvédelmi felülvizsgálat. elektronika-szerviz.gportal.hu    *****    Minden lány egy kicsikét királylány, minden Fiú kicsit hõs lovag. - FRPG